Presse & reportage

Øjeblikke der aldrig kommer igen

Koncerter. Konferencer. Sportsbegivenheder. Messer. Pressemøder. Receptioner. Bestyrelsesmøder. Firmafester. Kundemøder.

Som professionel presse- og reportagefotograf har jeg været vidt omkring til et hav af events, som i sagens natur er vidt forskellige. Nogle er udendørs og foregår blandt tusindvis af mennesker. Andre er bag lukkede døre og i fortrolighed blandt de få.

Ét fælles træk har de dog: For presse- og reportagefotografen handler det om at være vaks ved havelågen. Have erfaring nok til at forudse og med kameralinsen fange de unikke øjeblikke, som aldrig kommer igen. Det er derfor gode presse- og reportagefotografier har en helt unik nerve i sig. De er vitterligt stemningsfulde øjebliksbilleder.

Klar på rette tid og sted

Som presse- og reportagefotograf er et andet grundlæggende vilkår at arbejde professionelt i et miljø, hvor der hverken er tid eller plads til at arbejde med den perfekte lyssætning eller opstilling. Et vellykket resultat handler i bund og grund om at have forberedt sig godt. Tænkt situationer igennem, komme afsted med det rette udstyr og – ikke mindst – være på rette tid og sted i situationen. Handle spontant og gribe de chancer, der pludseligt opstår ud af det blå.

Gode presse- og reportagefotos er yderst anvendelige i digitale såvel som trykte medier. I første omgang med opdateringer på hjemmeside og sociale medier – og på et senere tidspunkt som stærke illustrationer i nyhedsbreve, brochurer, kataloger, årsrapporter og PR-publikationer.

Om presse- og reportagefotos kan betale sig? Ja, i den grad!

61 789 321

foto@anderstraerup.dk

© Anders Trærup

61 789 321

foto@anderstraerup.dk

© Anders Trærup