Mad & Restauranter

Fra jord og fjord til bord

Enhver kogekone og kok ved det: Duft og smag betyder meget, men ikke alt – vi spiser i høj grad også med øjnene.

Som professionel madfotograf har jeg blik for de små detaljer, som gør den store forskel. Anretning, komposition, lyssætning, service, bestik, omgivelser og bordpynt skal gå op i en højere enhed for at skabe et vellykket madfotografi, der vækker appetit på mere.

Som forbrugere vælger vi i stadigt stigende grad de fødevarer, som bærer en stærk fortælling i sig. Det gælder i supermarkedet, såvel som når vi gæster en café, kro eller restaurant. Det samme gør sig gældende, når vi er på udkig efter grøntsager, kød og fisk i gårdbutikker og specialforretninger.

Professionelle madfotografier har mange anvendelsesmuligheder og kan skabe en rød tråd og stærk fortælling på emballage, menukort, hjemmeside, sociale medier, reklamer, annoncering og skiltning.

Stærke fortællinger i mad og drikke

Jeg kommer fra Nordvestjylland, hvor vi er så heldige at have Limfjorden som nabo. Her lander små lokale fiskere nogle af verdens bedste østers, muslinger og sorte hummere. Ude ved Vestkysten er der altid friskfangede rødspætter og torsk. Og fra landevejene skal jeg sjældent anstrenge mig ret længe for at få øje på fritgående kvæg med lange horn og en pels der blafrer vildt i vestenvinden – eller boder med grøntsager trukket op af jorden her til morgen.

Det er i disse omgivelser og på denne egn, jeg har lært betydningen af at skabe stærke fortællinger i fotografiet.

Mad og drikke er en livsstil

I dag tjener mad og drikke ofte et større formål end blot at stille vores sult og tørst. Mad og drikke er i høj grad også en livsstil, som er med til at definere os. Professionelle madfotografier med lækre detaljer, kompositioner og lys kommunikerer stærkt og præcist til publikum. I madfotografering spiller vinkel, baggrund, miljø, persongalleri og service også en afgørende rolle.

Jo mere overbevisende og målrettet fortællingen er, desto større er potentialet for at dem, der fanger, dyrker, producerer, tilbereder eller sælger mad og drikke, har succes og lykkes med at vække kundernes appetit og tørst.

61 789 321

foto@anderstraerup.dk

© Anders Trærup

61 789 321

foto@anderstraerup.dk

© Anders Trærup