Fotograf i Vestjylland

Stærke fortællinger i store landskaber

Jeg bor i Holstebro. Har kontor i Struer. Men arbejder i hele landet.

Det sidste mest af alt fordi jeg ret beset har to kontorer. Det ene har vægge, loft og dør med adresse i Businesspark Struer – det andet har fire hjul, er fortrolig med de fleste landeveje i Danmark og kendt vidt omkring under kælenavnet ”FoToyota’en”.

Som professionel fotograf bosat et stykke væk fra alfarvej tager jeg det som et skulderklap, at ganske mange virksomheder, myndigheder og bureauer i Aalborg, Odense, Aarhus og København gør sig den ulejlighed at ringe til provinsen og hyre mig til opgaver.

Fotograf med begge ben på jorden

Min base er og bliver dog Vestjylland. For mig er min hjemstavn mere end blot en geografisk placering. Det er også en mentalitet, som jeg sætter stor pris på både som menneske og i mit professionelle arbejde: En aftale er en aftale. Ben i næsen. Begge ben på jorden. Bragesnak gider vi egentlig ikke høre på. Og så må ting gerne være til at betale for almindelige mennesker.

Vestjylland er også de store landskaber. Heden, fjorden og havet. Nogle gange må jeg knibe mig selv i armen: Tænk at være så privilegeret, at have disse store landskaber og den høje himmel som naturlig kulisse for meget af mit arbejde.

Allerede som ung fotograf lærte jeg, at fotografiet skal fange, fængsle og fornøje. Med 15 års erfaring i rygsækken er det stadig mit mantra på store opgaver såvel som små – men netop de mange års erfaringer og tusindvis af opgaver har lært mig, hvilke veje der mest sikkert fører til målet.

Stærkt lokalt kendskab

De mange års erfaring kommer også lokale virksomheder i Vestjylland til gode, for jeg har som fotograf et stærkt netværk i området – både på det personlige plan og i forhold til lokationer, som egner sig til fotooptagelser.

Et vellykket resultat kommer sjældent dumpende ved tilfældigheders spil. Gode fotografier begynder som regel med et grundigt forarbejde. Derfor tager jeg mig tid til en kop kaffe, et besøg og en snak. Det er vigtigt at drøfte opgaven ordentligt igennem, få afstemt forventninger og trykteste ideer. Mange kunder er glade for sparring – ikke mindst fordi idéudvikling ofte kaster nye muligheder på bordet og giver bedre resultater, som alle føler et medansvar for.

Selv om det er svært for en vestjyde at indrømme det med overbevisning i stemmen – så vover jeg alligevel pelsen: Ja, jeg har en sikker hånd på rattet og kameraet. Hvis I har brug for professionel fotografering, kan I trygt overlade den del til mig.

61 789 321

foto@anderstraerup.dk

© Anders Trærup

61 789 321

foto@anderstraerup.dk

© Anders Trærup